EminemFlyt, eller flow, er måten en raper får rim og rytme til å stemme overens, samtidig som han følger en beat. Det er selvfølgelig ikke alle rap som benytter seg av rim, og da er det utelukkende rytmen som teller. Noen skiller mellom flyt og utførelse (delivery), mens andre regner begge deler som noe som kommer under flyt. Det er veldig viktig å følge musikken, eller ‘stay on the beat’, for å få til god flyt.

For å følge beaten må verset være konfigurert slik at de stavelser med trykk kommer til riktig tid. Samtidig må beaten være sånn at den gjør det greit å få til en god flyt, ellers kan det bli en stor teknisk utfordring for den som raper. I flyten har de stavelsene med trykk mye større betydning enn de som kommer i mellom, og det må man tenke over når man skriver tekster til rap. Beaten og rytmen i rapingen skal matche beaten i musikken. I intervallene i mellom kan raperen være mer leken med rim og rytme for å overraske lytteren litt og vise sin kreativitet. Men hovedregelen, fire beats, fire stavelser med trykk, er det vanskelig å komme utenom. Dette er litt overraskende for mange som er nye når det gjelder å analysere rap: rapen er egentlig en mye mer bundet form enn det folk flest innser.

I våre dager er Eminem kanskje kjent som den raperen som har best flyt av alle. Det er dette som har gjort at han fremstår som en troverdig raper, på tross av at han ikke er svart. Spesielt for Eminem, er også at han kan rape veldig hurtig, og har satt flere rekorder på dette feltet. I Norge er det kanskje særlig bergensraperen Lars Vaular som er kjent for å få til en helt syk flyt.